AVEG-KON: Wan halkının iradesi gasp edilemez!

AVEG-KON, yaptığı basın açıklamasıyla Wan halkının iradesinin gasp edilmesine tepki göstererek, birleşik mücadeleyle AKP-MHP’nin saldırılarına karşı konulması istedi.

AVEG-KON GASP DARBESİNE TEPKİ

Her türlü seçim hilelerine rağmen iktidarın Kürdistan’da büyük bir hezimete uğradığı belirtilen Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Henüz üzerinden birkaç gün geçmişken, Wan halkının 31 Mart yerel seçimlerinde kayyum siyasetine karşı ortaya koyduğu irade yok sayılarak, gasp edilmek isteniyor. Kürdistan’da kayyum atadığı belediyeleri DEM Parti’nin yeniden kazanmasını hazmedemeyen faşist şeflik, Wan’da Kürt halkının iradesine sömürgeci saiklerle saldırıyor. Faşist saray rejimi seçim günü binlerce polis ve askeri sandık başlarına yığarak seçim sonuçlarını etkilemeye çalışmıştı. Bu nafile çabaları halkın iradesine çarpıp tuzla buz olurken, faşist savaş politikaları ile sömürge hukuku devreye sokulmaya çalışılıyor. Wan’dan Bedlîs’e, Qers’ten Şirnex’e halklarımız direniyor, faşist saray rejiminin darbesine sokakta cevap veriyor.”

Açıklamada AKP-MHP faşist blokunun Kürt halkının örgütlü ve direnişçi bilincini ortadan kaldırmayı amaçladığına işaret edildi. Açıklamada son olarak “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen emekçiler, kadınlar ve gençler, enternasyonalist dostlarımız Wan halkının seçilmişlerine, iradesine yönelik saldırıya karşı tepkilerini ortaya koymalı, bizim olana sahip çıkmalı, birleşik mücadelemizle savunmalıdır” denildi.